Spolupráce Partnerských klubů roste                                                                                                                                                       Již druhým rokem rozvíjí Akademie Dynama ČB iniciativu spolupracovat s kluby z okolí. Dnes je těchto partnerských klubů včetně Dynama celkem 16. Jedním z nich je i FK Protivín. V rámci spolupráce mají kluby možnost využít pro své děti, rodiče, trenéry, celou řadu možností, námětů, inspirací a aktivit.

Letos na podzim proběhla již dvě setkání, a to v Mokrém a v Ševětíně, v listopadu se připravuje v Borovanech, kde také proběhne praxe na vybrané téma. Některé kluby včetně toho našeho využily možnost ukázkového tréninku, kdy trenéři Dynama přijeli do jejich areálů a s jejich dětmi odvedli ukázkový trénink, včetně diskuzí s rodiči a trenéry. V tréninkovém centru na Složišti se uskutečnily turnaje partnerských klubů, kterých jsme se také zúčastnili, a které budou na jaře pokračovat na hřištích ostatních klubů. Mimo jiné mají kluby k dispozici nafukovací halu, kterou mohou v zimě využít pro pořádání turnajů mezi sebou.

Jako jednou z dalších možností aktivit byl upořádán trénink pro děti partnerských klubů na hlavním stadionu Dynama na Střeleckém ostrově pod umělým osvětlením a pod vedením trenérů Dynama. Z protivínských benjamínků se této akce zúčastnili Filip David, Vašek Schánilec, Jirka a David Bízkovi. Nejprve si děti prohlédly útroby stadionu, kde mohly vidět zázemí A týmu. Prohlídku vedl bývalý hráč Dynama a manažer A týmu Ivo Táborský. Tréninku se aktivně zúčastnili i hráči A týmu Patrik Hellebrand, Lukáš Havel, Max Talovierov a Patrik Čavoš, se kterými se děti mohly vyfotit, nechat si podepsat kartičku nebo je obehrát ve hře. Mezitím, co si děti užívaly trénink, se i rodiče mohli podívat do šatny, také za účasti Iva Táborského.    Trénink na Střeleckém ostrově byl pro děti zaručeně velkým zážitkem, na který jen tak nezapomenou. Kluci byli nadšení z celého tréninku, prohlídky stadionu a také přítomnosti hráčů A-týmu. Pro všechny –  děti, rodiče a zástupce klubu to byl velký zážitek.

Rostislav Helštýn, šéftrenér přípravek Dynama, nastínil další možnosti spolupráce: „Plánujeme další podobně zaměřené akce, které mají za cíl podpořit motivaci dětí v menších oddílech hrát fotbal a trénovat. Partnerské kluby mají k dispozici v podstatě totožné know-how, jaké využíváme v Dynamu, mají možnosti rozvíjet spolupráci s rodiči podobně, jako je tomu u nás nebo startovat svoje školičky na podobných principech, žádná iniciativa nezůstane bez naší odezvy.“